Кадър БНТБанковата сметка на Специализираната болница за активно лечение на белодробни

...
Кадър БНТБанковата сметка на Специализираната болница за активно лечение на белодробни
Коментари Харесай

Запорираха сметката на варненска болница заради дългове

Кадър БНТ

Банковата сметка на Специализираната болница за интензивно лекуване на белодробни забoлявания във Варна е запорирана поради задължения. Неразплатените суми са близо 300 000 лв.. Здравното заведение дължи пари на разнообразни институции, снабдители на медикаменти, както и за храната на болните, съобщава БНТ.

Тубдиспансерът във Варна натрупа задължения от години. Причината за това е лимитираната дотация, която Министерството на здравеопазването отпуска за лекуването на болните от туберкулозата.

„ Един леглоден е към 100 лв., а ние получаваме 38 лв. от министерството и представете си останалите 60-70 лв. ги няма. Проблемът е тежък също и в София, Пловдив, Бургас и Русе ”, разяснява шефът на здравното заведение доцент доктор Христо Ганчев. 

От няколко месеца работещите в болничното заведение не са получавал заплати. Въпреки тежките моменти, напуснали лекари и медицински сестри няма. 

„ Трудно е. С всеки ден си споделяме несъмнено ще ни дадат, ще ни преведат пари. Може би това към този момент е търпимостта, която имаме, тъй като считам, че 5 месеца са доста месеци ”, декларира основната сестра Йорданка Славова.
Според шефа на болничното заведение, отговорностите се натрупат поради сбърканата здравна система в България. 
„ И от там идва всичкото това огромно скупчване, неналичието на средства и неспособност да продължаваме обикновено да работим. Болницата не е огромна, нужни са към 1 млн. лв. годишно, а ние получаваме 300 000 хиляди ”, прибавя доцент доктор Христо Ганчев.

Това не са единствените проблеми за болничното заведение. От години сградният фонд се разрушава, възобновяване не правено от десетилетия и има потребност от незабавен ремонт. 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР